Islamic Widget

About Me

My photo
Taiping, Perak, Malaysia
diri ini hanyalah insan biasa yang ditugaskan menjadi khalifah diatas muka bumi ini dan perjalanan ini masih panjang untuk mencari maksud perjuangan yg sebenar dan ku sedar kadang2 aku lemah mengharungi segala cobaan dan dugaan dari ALLAH S.W.T. dan dari situ jga aku mengenali erti kesabaran dan ketabahan yg mendorong aku untuk menjadi lebih matang... aku dilahirkan untuk menjadi seorang pendakwah suatu hari nanti... INSYAALLAH...

PENGIKUT SETIA....

MuLakAn PerNiaGaaN..

CaRi WaNg TaMbAHaN...??? JOM CUBA

KliK SemUa KalAu anDa seOraNg BloggEr SetiA

Monday, June 27, 2011

kem ke 2.. "next step for leaders"

Photobucket

Alhamdulillah.. ramai dah tanya ana bla nak update blog... ok2.. atas sokongan semua org Alhamdulillah pagi ni ada kekuatan untuk menulis pengalaman terbaru... kalau ikutkan mmg bnyak nak cakap tp masa sngat mencemburui diri kt... heheee... ok la.. coretan pg ini ana ingin berkongsi pengalaman program yg kedua yg ana bersama team ana buat... Alhamdulillah program ini berlangsung dgn jayanya...

sbelum tu biarlah ana terangkan serba sedikit tentang program ke 2 yg ana anjurkan bersama.. ok.. Program ini berlangsung pada 17 hgga 19 jun 2011.. Program ini diberi nama " next step for leaders" atau lebih dikenali dgn kursus dalaman pengawas dan pembimbing LESTARI... program ini mendapat kerjasama yg kukuh dari pihak sekolah teknik taiping dan team ILUVISLAM.com... hehee.. semua agenda berjalan seperti yg direncanakan...

Alhamdulillah... team ana telah membuka satu konsultan untuk memberi kem atau modul tentang kepimpinan dan sahsiah... insya-Allah konsultan ini dapat berkembang dgn mekar suatu hari nanti... insya-Allah... ana selitkan beberapa gambar kenangan bersama...


































Alhamdulillah... hanya ini sahaja kenangan yg dapat dirungkai kmbali... terlalu bnyak gmbar untuk dikongsi bersama tp gmbar ni hanya dipilih secara rawak sahaja... so, kpd adik2 abg yg mengikuti program ke 2 abg ni truskan berusaha yer... kotakan janji yg telah dibuat... jgn sesekali adik2 semua mungkiri janji tersebut.. ok...

insya-Allah jika ada kelapangan masa jumpa pada program akan datang... maka dgn ini program yg ke-2 selesai dan ditutup dgn jaya nya... Alhamdulillah... ^_^

let's make history in our life...

Friday, June 10, 2011

apa dan sgalanya...

ntah la entry kali ni... mcm mengarut jer... hurmmm... apa...???
apa yg apa..??? hurmmm... ye la... crita skit pasal kawan2 yg diri ini kenal... untung nya kawan2 yg lain.. baru umur masuk 19 dah kawin... aq bgga dgn korang... harap2 berkekalan... ada org tanya aq... "syahir, ang bla lg, x kan tgk jer member lain kawin.." aaaiiii.... rasa mcm nak kna smacam jer org tu... berjaya belum lg dah pandai ajar aq kawin2... hurmmm... sabo jer la... insya-Allah ada la suatu masa nanti... harapan dan impian sudah diolahkan cma tggu masa dan keputusan jer...

kpd sahabat aq yg dah kawin tu.. aq berdoa agar korang bahgia sehgga akhir hayat.. smoga mndpat cahaya mata yg soleh yg dapat menjdi seorng khalifah yg baik dan adil agar dapat memimpin negara dan anak muda masa depan... insya-Allah....